2009-12-29

Courtside testar Kungsbacka Tennisklubb

I mellandagarna smiter Courtside in på Kungsbacka Tennisklubb för att slå ett par bollar. Ute slask men inne finns tre banor med Plexipave. På sommaren erbjuds även fyra utomhusbanor bestående av två grus och två Plexipave.För inte så länge sedan hade hallen en översvämning som resulterade i en upprustning av den bortre banan. Numera är det tätt och plexin är sträv som sandpapper. Bra grepp och med lagom tempo. Dagen till ära är David Madås aka tennisdoktorn med och klipper några bollar. För att spela en timme på a-tid kostar det här i Kungsbacka 170kr. Överblickande banorna finns ett café. Det finns till och med en barnhörna för dem som inte hittar en barnvakt.Om man smackar av ett rack under träningen kan man i nära anslutning till center courten springa in och skaffa ett nytt eller ett testrack. Den lilla shoppen drivs precis som träningar av Christina Bergström och Niklas Sahlstedt. Har man tur huserar även Davis Madås bakom tenniskorgen.

Följer man seriespelet hittar man både Christian och Niklas i a-laget som nu satsar stort under kommande säsong. För tillfället spelar de i 4 D men har ambitioner på att kliva rakt upp i trean där vissa menar att de utan tvekan hör hemma.

För att hitta till hallen behöver man bara följa horderna av folk som vallfärdar till Kungsmässan. Ett tempel som bara blir större och större för varje år som går. Vid nästa besök har de sannolikt byggt in hela tennishallen som idag ligger precis bredvid.

Länk till KTK's egen sida

2 kommentarer:

PG sa...

Vilken gallant recension, måste stanna där när tillfälle bjuds. Kanske passande att ta in tennisdoktorn på ett pass då.

Såg dock ut som racketspecialisten hade ett ben upp på shoppen.

Anonym sa...

Vikken JÄVLA LADA!!!!!!!!!!!!!!! Ha