2010-06-28

Court check : Bellevue Stadion Västerås




Ja, våra trogna besökare har väl kanske märkt att det är semestertider även här på courtside, dock tänkte vi ta upp ett par court checks så här efter Wimbledon. Vi kommer summera Wimbledon vid ett litet senare tillfälle framöver med lite djuplodande analyser av the state of professional tennis.

Vi börjar och ta upp tråden där vi lämnade den senaste court checken, det vill säga i mälarstaden Västerås. Vi flyttar oss inomhus och till Bellevue-hallen som ligger i ett område med imponerande sportanläggningar, bara bellevue hyser förutom tennis även badminton, bordtennis, bowling, gym, gymnastik och vanliga sporthallar. Det finns även 4 utomhusbanor vid Bellevue om man vill glida omkring på lite grus.

Anläggningens alla sportdelar har en gemensam reception med ett litet cafe som får precis godkänt,. Det finns också en tennishop, den bemannas som sig bör av en äldre man som jobbat med tennisen i Västerås sedan Birka var huvudstad. Sortimentet i stort var inte speciellt imponerande, likaså priserna, vi märker återigen att Racketspecialistens shop hemma i sumpan håller hög klass. Vi plockade naturligtvis ett rör efter att ha pratat en stund om tennis och livet med affärsinnehavaren.



Omklädningsrummen har en härlig sporthallskänsla med retrostämmning på bänkar och krokar.



Inget extra men det som krävs, en rejäl bastu och ett stor duschrum som också surrar runt godkänt betyg.



När vi kliver ut i tennishallen är det lördag ock klockan är 11, prime time, det spelas på en av dom 6 banorna. EN!? Precis, vi bokade två timmar tennis 11-13 på fredagskvällen, inga konstigheter i Västerås.




Banorna är plexipave prestige och känns helt nya. två av banorna ligger en etage upp vilket ger en fin utsikt på övriga banor, dessutom har dom banorna en stor tegelvägg som avgränsare vilket känns traditionstungt. Överlag en underbart fin anläggning, prisvärt och inga problem att få tider, Västerås är en bra tennisstad.

För bokning kolla in onlinebokningen på http://www.bellevue.se/ alt. 021 - 15 63 54
Priserna är 120SEK för en timme.

Gallanta tennistider!

Inga kommentarer: