2010-05-31

Court Check - Västerås-Fridnäs TK utebanorHade nöjet att föregående Lördag besöka mälarstaden Västerås och ta del av den lokala tenniskulturen, första stoppet va stadens stora grusanläggning i det fina villaområdet bakom Hagalund. Regnet för dagen satte stopp för den hyperintressanta H35 matchen i div 3 mellan STK och Västerås-Fridnäs som skulle spelats på lördagen. Anläggningen var stängd och tom när vi tittade in men kunde konstatera att det fan 10 st bra underhållna grusbanor, vill inte säga utmärkt underhållna eftersom man inte verkar svampa efter regn. Ett sådant fokus på att få till spel hade naturligtvis premierats med ett starkare adjektivm dock är det kanske svampningen inte är lika vanlig i Norden som den är nere på kontinenten.

Man har valt att inte använda det röda franska gruset, eller Dusseldorfgruset som det också kallas till fördel för det lite mer förlåtande klassiska svenska rödgruset. Inte helt oväntat då det är ganska ovanligt att se det franska alternativet i Svitjod. Ett litet klubbhus med diverser förnödenheter fanns också samt ett litet sittområde/cafe. Banorna ligger fint insprängda i ett område med feta villor vilket ger en liten exklusiv känsla när man kör till klubben, speciellt om man kommer via Fryx och över kullen där dom riktigt stora lyxvillorna ligger.Vi kan också konstatera att det inte inga som helst problem att få tider på utebanorna, vi ringde dagen innan och det fanns gott om tider. Tror inte väderleksprognoserna skrämt bort hugade spelare utan tonen va att det inte är några problem att få en tid. Det märks att vi är en bit från Stockholm samt att anläggningen är rejält tilltagen.

Tyvärr kunde vi som sagt inte spela på banorna och ge en detaljerad recension av underlaget men det får ske vid senare tillfälle.
Vill man spela på dom här banorna ringer man 021-18 20 11. Anläggningen ligger på Eriksgatan i centrala Västerås.

Inga kommentarer: