2009-02-25

Davis Cup debaklet, en studie i hyckleri och dubbelmoral


Varför har tennisen åter hamnat i en situation där det används som politiskt slagträ? Är det så att den gamla apartheidmatchen för sig påmind och att det på något sätt är ok. Verkar så att Malmöstad inte vågar hålla matchen eftersom polisen har deklarerat den som en högriskmatch och man räknar med runt 10.000 demonstranter från 4 olika organisationer. För man kan väl inte vara rädd för de otroligt stökiga tennissupportrarna? Detta betyder ett bortfall för malmö på en 3-4 miljoner plus kostnaderna för att hantera demonstrationerna. Matchen blir fortfarande av, vilket betyder att Malmö drar korta strået i alla avseenden. Dom Malmöbor som skall demonstrera måste vara väldigt stolta över sig engagemang. Speciellt imponerande måste man säga att deras dubbelmoral och hyckleri är. Demonstranterna är där av en politisk anledning, inte sportslig, man struntar i att Sverige har ett intressant lag utan våra största spelare. 
Läser följande i DN och blir riktigt förbannad;

– Sverige ska inte spela tennis mot ett krigförande land, har riksdagsledamoten Anne Ludvigsson (S) sagt.

Med detta eminenta resonemang borde således Sverige inte spelat mot USA i Davis Cup som spelades i Göteborg senast. USA borde helt enkelt inte få tävla mot några Svenska idrottsmän eller kvinnor över huvudtaget med tanke på  hur krigförande det landet är. Eller gäller detta bara tennis? Och framför allt gäller det inte alla land som bevisligen är lika stora skurkar som Israel faktiskt är.
Vi borde heller inte delta i något sportevenemang där någon av de krigförande nationerna som varit aktiva i Irak, ett enligt internationell rätt ett aggressionskrig.

Detta är mina egna åsikter men anser att oavsett hur man ser det är tennisen den stora förloraren i den här pinsamma episoden.Inga kommentarer: