2009-10-04

STK tar fin skalp på tennisstadion

STKs herrar reste till Tennisstadion på söndagen och hämtade en fin skalp i 2:a omgången i seriespelets division 2. TSK Malmen stod för motståndet men kunde inte stå emot tunga STK som vinner med 4-2. STK var för dagen förstärkt med Jörgen Gustavsson och med Olle på 4e singeln.
Peter öppnade starkt genom att vinna sin singel mot Malmens etta, Peter spelade bra och tappade aldrig sin egen serve under matchen. Det va en typisk krabban match med alla klassiska ingredienser, en del snack, lite polska svordommar, stenhårda servar och låga vinklade backhands.

Wallebring tappade första set i sin match ganska snabbt, 2-6 och såg utspelad ut av en motståndare som spelade lite i trance. Dock vände matchen när Patriks motståndare tappar 30-0 vid 5-3 och egen serve i andra set, det blir avgörande i tiebreak som Patrik vinner. Såg ut som det va klappat och klart när Patrik sedan stormade fram till en 9-6 ledning och har egen serve. Då händer det. Motståndaren kliver in in samma trance som vi såg i första set och missar inget och vinner matchen i supertiebreaket. Kändes som Patrik började lite försiktigt och hade inga slag som kunde skada sin motståndare i första set.

Kristian förlorade sedan sin singel, första förlusten inomhus i seriespel på 4 år för Kristian, synd att det tog slut idag. Kristian hade lite chanser men nådde inte ända fram.

Olle gjorde processen kort med Malmens junior som var blixtinkallad pga av skador hos Malmen, Olle vann komfortabelt med 6-1, 6-3 tror jag det blev. Var aldrig något snack i den här matchen, junioren hade problem med Olles låga bollar och slog mycket unforced med sitt extrema westerngrepp.

Med 2-2 efter singlarna var det dubblarna som skulle avgöra matchen, STK visar sig ha starka kort i dubbel. Wallebring behövde vila sin arm och Kristian gick därför in och spelade med Peter, ett samspelt par, och Jörgen fick kampera ihop med Olle.

Peter och Kristian svajade lite i egna serve game under matchen men riktigt bra returer gjorde att man kom tillbaka gång på gång. Peter och Kristian tappade sin serve en varsin gång i 2a set som gick till Tiebreak och även första set började mörkt med ett 0-2 underläge. Dom är tunga att möta Peter och Kristian och jag känner spontant att STK har väldigt starka par i dubbel.

Det var en rejält taggad Jörgen som kom ut på banan, riktigt härligt och se tändningen, Jörgen funkade bra med Olle och kunde hålla sin serve och smacka in ett par vinnande volleys i början och kom in i matchen bra. Både Olle och Jörgen spelade och serveade bra, Jörgen visade sig ha en rejäl bössa både på första och andra serven. Matchens två delikatesser var Jörgens oerhörda drop volley som var så tight att det nästa la sig i nätet på motståndarnas sida och Olles över-axeln-slag på en uppsprungen lobb. När dammet lagt sig gick grabbarna av banan med 6-3, 6-3 och 4-2 segern ett faktum

Ser bra ut efter två omgångar nästa helg är det Enköping borta, laget sånär som på Olle borde bli detsamma.