2009-12-02

SALK - NPTK 5-1




Courtside tog sig återigen tid att besöka en elitseriematch, vi följde återigen Näsbypark och denna gång på bortamatch i Alvik. Underlagstippade från start måste det väl sägas, NPTK spelar för et nytt kontrakt och behöver i princip en poäng till för att vara säkra. Skall säga att det var nära även om man åkte på torsk med hela 5-1.

Örtegren vinner sin match, och NPTKs enda, mot en inköpt finne. Finnen började mycket starkt och aggressivt, gick in och styrde bort Johan på ett effektivt sätt. Vartefter det led (och Johans stela kropp blev mjukare) så listade Örtegren ut hur finnen skulle tas. Örtegren vänder på matchen och plockar andra set enkelt och i super-tiebreak fick vi se prov på några overkliga returer som finnen visade massa frustration inför. Det värmde också väldigt mycket att se Örtegren revanchera sig rejält från förra matchens grova etikettbrott genom att ställa upp klädd i "all white". Mycket bra.
Sjukt nöjd att se den inköpta finnen förlora, ingen gillar Köpeborg-takter.

Sedan såg jag ett slutet av Tim Göranssons, aka Sprattelgubben, match mot den rutinerade och typ dubbelt så gamle Mikael Ekman. Uppskattar verkligen Göranssons spelstil, yvig men smart och väldigt tilltalande. Var på det berömda att han kunde smita undan med en seger i den matchen, verkar som Göransson hittar slag och vinklar som irriterar motståndarna. Vi såg honom förra veckan bryta ner Eleskovic, nära att Ekman föll också. Gick till supertiebreak där det räddades ett par matchbollar innan det va klart.

Sedan klev Kidane och Brydolf på banan. Brydolf har ett sjuk bra tillslag på forehandsidan och en stadig enhandsbackhand. Forehanden va lite erratisk men ibland kunde han smälla in en 10-12 på raken och Kidane fick passa sig i dom perioderna. Kidane spelade dock väldigt bra och inspirerat medans Brydolf bådes kastade och flisade sitt rack. Måste säga att flisandet gjordes med still, en tre fyra smällar i backen, Safin (som brydolf för övrigt delar rörelsemönster med) och Gonzalez skulle varit stolta. Va lite grinigt från Brydolf ett tag, hade gärna sett att det tonades ner mer. Matchen blev väldigt spännande och Kidane räddade en 7-8 matchbollar och var nära att själv avgöra innan Brydolf blev för stark när det drog ihop sig. En inspirerande insats av Kidane som jag tycker spelade bättre än mot Fair Play (btw sjukt dåligt lagnamn).

NPTK hade faktiska lägen att sitta med 3-1 efter singlarna men nu blev det inte så och ren utklassning i dubblarna, som vi inte såg, betyder 5-1 och NPTK letar fortfarande efter de där poängen.



Här ser vi en serie av slag och en serie av ord från Brydolf. Möjligen kan Agge hitta ett och annat i det enhandsbackhandtillslaget...



Inga kommentarer: