2009-12-15

Tung förlust för STK i sista omgången


Tyvärr räckte inte STK ända från i den avgörande matchen mot Åkersberga hemma i rackehallen i lördags. Courtside rapporterade live från matchen (tills att batterierna tog slut på utrustningen) som var direkt avgörande hurvida STK skulle ta klivet upp i division 1. Det började strålande med vinst i båda dubblarna, Peter och Kristian formligen pulvriserade Evers och Offendahl och Svensson/Wallebring körde över Hammar och Sjöstrand. STK forstätter att visa hur bra man är i dubbel och mitt tips är att Kristian och Peter är ett av dom bättre dubbelparen i regionen just nu, skall bli intressant och se vad dom kan göra i DM i vinter.

Singelmatcherna körde igång och det stod tidigt klart att det va Kristians och Peters matcher som skulle bli dom tighta. Varken Linus eller Wallebring hade några problem att vinna sina matcher, Wallebrings motståndare Janne Hammar spelade mer eller mindre knäskadad och gav upp i andra set efter att ha blivit bruten direkt. Linus vallade runt Sjöstrand efter en lite nervös öppning, Linus kände likt oss alla på läktaren allvaret i alla matcher. Linus var onödligt nervös för Sjöstrands backhand initialt men visade sig att sjöstrand inte gillade Linus toppade forehand loop mot sin egen backhand. Linus vann komfortabelt efter en väl utförd match.

Kristians motstånadare Offendahl bar med sig ett rykte och rubriker, bra resultat under året gav matchen en oviss ton och Kristian öppnade nervöst och fick kämpa för att hålla sina första serve game. Offendahl producerade en del bra vinnande returer i början mot Kristians andraserve. Kristian hämtade dock in sina nerver och bröt Offendahl i fjärde gamet och serveade ut andra set baserat på smart och bra spel. Kristian fortsatte och sätta press på Offendahl med bra nätspel och varierande spel från bakplan. Tycker personligen att Kristian utför en oerhört bra taktiskt tennismatch mot en svår motståndare.

Med 5-0 hängde allt på Peters match mot Evers. Evers är erkänt en mycket bra spelare med en ranking som backar upp. Evers spelar sin tennis med nästan uteslutande slice från backhand och ett smart kontringsspel, men tvekar inte när han får chansen. Peters spel visade sig passa Evers mycket bra och även om Evers fick springa mycket side-to-side så fick Peter tillbaka det mesta. Kombinationen av en dålig servedag för Peter och en bra spelande Evers, vars spelstil inte passar Peter, resulterade i att Peter ibland försökte lite för mycket och hade alldeles för mycket unforced. Skall dock sägas att båda spelarna bröt varandra friskt och Peter hade chanser men Evers blev för svårt och Peter hade även problem i matchen med sig själv stundtals. Vilket även en flisad Radical Flexpoint visar.

Säsongen måste ändå summeras som fantastisk för STK som slår alla topplagen med klara siffror;
STK - Falu TK 6-0
STK - Åkersberga 5-1
STK - Enköping 4-2

Synd att man inte kan vinna serien när man dominerar alla topplagen under säsongen, synd för vår del att vi faller på mindre antal vunna set denna gång. Det har funnits chanser under säsongen att avgöra så det är bara att ta nya tag. Falu TK tar nu platsen i division 1 och ser ut som Södertälje kommer ner till tvåan. Nu när vi är etablerade i toppen av division två ser vi fram emot nästa säsong och nya stordåd.

STK har under året använt totalt 8 spelare, alla har gjort en fantastisk säsong och leverarat stor tennis som vi i klubben skall vara stolta över.

STKs trupp under 2009;

Peter Szcvhreklzxcynsky
Kristian Ekeland
Linus Strömberg
Patrik Wallebring
Olle Lundberg
Mikael Muttala
Christian Svensson
Jörgen Gustavsson


Här kan vi se lite samlade klipp från matchen mot Åkersberga.

Inga kommentarer: