2010-03-09

Davis Cup

Torsk. Oavsett vad man tycker om att "bara" ha två singelspelare i en match så tycker jag att det var ett grovt misstag och plocka bort Aspelin. Nu spelade ju Pim-Pim tydligen magiskt på träning men det gör jag med, det har, speciellt i mitt fall, inget som helst att göra med matchträning. Att tro att PimPim kan glida in efter att inte spelat en enda match på månader och slå en top-100 spelare tycker jag är lite väl övertro. Dessutom har Argentina 3 spelare mellan 50 och 100 som gått bra den senaste tiden plus att David dyker upp som gick till kvartsfinal i comebacken och är en erkänt bra spelare, hybris säger jag, hybris. I mitt tycke så var nyckelmatchen dubbeln och det bästa dubbelparet hade varit Aspelin-Lindstedt, den matchen och Robins två säkra singlar och vi hade vunnit. Men som sagt jag såg inte träningarna, bara läst lite rapporter och tydligen är det super-risky att bara ha två singelspelare... Tror enda chansen hade varit och satsa allt på dubbeln.

Dock var det underbart och se Vinci mot David, Vinci kommer ut och spelar på riktigt bra, långt över förväntant. Trodde inte det skulle bli så jämt som det blev, 3e set får väl lite räknas som en lapse in concentration från David. Men vore kul och Vincu kunde bygga på det här lite och plocka lite ATP poäng framöver. Skulle gärna se honom i några huvudturneringar på touren i år.

Robin vinner sina singlar i raka set, dock inte helt utan problem men tappar man inte ett enda set i två fem sets matcher visar man klass även om seten är tighta. Mayer imponerade med bra serveande, tror han har framtiden för sig om han bara kan sluta slicka sig om munnen hela tiden. Robin spelar en mindre bra dubbelmatch ser inte ut som han kommer in i matchen riktigt, ser ut som han zonar in och ut lite och David spelade riktigt bra så den förlusten va inte mycket och säga om.

Pim-Pim plockar första set innan Mayer sig hur han spelar och då finns det inget djup i Södertäljebon och försluten kändes given när andra set närmade sig slutet. "PimPims serve tog dåligt redan i första" som en god vän kommenterade och ringde in ett vad mot PimPim på en ansenlig summa, "enkla pengar" sade han senare. Vet inte om PimPim borde få chansen igen i Davis Cup, dags och plocka upp racketen och börja nöta på touren. Räcker inte att gå ut i media om comeback varje år i Stockholm Open och "visa intresse" för att spela Davis Cup. Vinci hade haft bättre chans och slå Mayer.

Nu får vi kvala oss kvar, tråkigt men ser inte att det skall vara några problem. Väntar med intresse på hur laget kommer se ut...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, När mötte Pim-Pim Schwank?????

Lallare

Oraklet

PG sa...

Tydligen har redaktionens korrekturläsare missat lite här. Vi tackar Oraklet för det påpekandet.