2008-11-24

Segertåg i Rackethallen!

A-laget visade ingen nervositet inför det skuggande allvaret som hängde över rackethallen den gångna helgen. Laget var tvunget att ta en dubbelseger, helst med klara siffor, för att sätta press på Spårvägen i slutspurten mot en plats i 2:an.
På lördagen var SAAB på besök och siffrorna skrevs till 3-1 efter att Peter och Kristian tappat dubbeln i vad som måste beskrivas som en "glitch in the matrix". Annars var det inga konstigheter i den måste-vinna-matchen, dock kan den där förlorade dubbelmatchen möjligen visa sig betyda något i sammandraget inför sista omgången.

På söndagen var det den svåra matchen mot Lidingö, Lidingö ställde upp med tre friska juniorer mot våra egna Kristian, Peter och Linus. Peter vann ganska enkelt mot Niklas Eriksson efter att matchen i princip avgjordes i första set när Niklas gav bort ett enkelt servegame i ett läge där Peter inte spelade bra. Peter kom tillbaka vann setet och höll undan ganska bekvämt och vann 6-3, 6-1. 

Linus spelade vad som måste vara säsongens snabbaste match på bana 3 där han hyvlade sönder Lidingös Halvorssen med 6-1, 6-0 på strax över en halvtimme. Halvorssen spelade mycket nervigt och Linus var solid och servade dessutom väldigt bra och det var aldrig frågan om vem som skulle vinna den matchen.

Kristian fick släppa ifrån sig 5 game innan David Vessberg var besegrad. Vi fick se en ideligen sliceande Kristian och en Vessberg som slog bort sig på Kristians slicear eller missade passeringar på Kristians nätattacker. Hade varit kul och se en mer aggressiv Kristian men slicetaktik funkar bra mot juniorer som är vana att stå och smacka på topspinslag mot varandra hela tiden, blir lite förvirring och frustration. Vessberg undvek Kristians forehandsida, såg ut som en medveten taktik. Vi kunde även se hur Kristian straffade Vessberg när denne slog halvbra rakar backhands. Kristian avgjorde mycket bollar på nät, bra kombination med slicetaktiken, även om ännu mer aggresivitet inte hade varit helt fel, i vart fall för oss i publiken.

Dubblen avgjordes mellan Halvorssen/Vessberg och Peter/Kristian, Vessberg höll bortalagets enda två vunna servegame resten av matchen dominerades totalt av STK duon. Vessberg och Halvorssen spelade som dom redan var i bilen på väg hem, lite tråkig inställning när man har chansen att lära sig ett och annat av motståndarna. Peter och Kristian ser ut att trivas tillsammans i dubbel, bådar gott inför dagen-T den 13e December.

Lidingömatchen blev enklare än vad vi hade förväntat oss även om ett par av matcherna stod och vägde så var det en stabil insats. Spårvägens resultat i helgen avgör en hel del inför den sista omgången hurvida vi får en ren seriefinal i sista eller inte.P.s Skönt Edbergdjup i knäna på Kristian på dubbelbilden...

Inga kommentarer: