2009-06-08

Clube VII, Lissabon.

Hade möjlighet att i förra veckan, under min vistelse i Lissabon, besöka den ypperliga s.k Health Club:en Clube VII. Klubben ligger vackert inhyst mitt i Parque Eduardo VII i centrala Lissabon bara en stenkast från Avenida de Liberdades stökiga gator. Redan när man närmar sig klubben infinner sig ett lugn när man stegar mellan de prunkade träden och den grandiosa arkitekturen i Parque Eduardo VII.

Bilden visar en del av Parque Eduardo VII och det välvda taket ovanför tennisbanorna.



Den rätta känslan infinner sig även när man stegar upp för trapporna på Club VII, klubben profilerar sig för "the professional and active lisboans". När man kliver in får man lite samma känsla som man kan få på kungliga ibland, förutom att det inte står 3-4 personer och vattnar blommor och träd utanför kungliga.



Strålande faciliteter, multitalanger i receptionen och ett vänligt bemötande gjorde att jag kände mig väldigt välkommen. 
Banorna var intressanta, konstgräs med ett tunt lager med sand på. Visade sig bete sig väldigt mycket som grus dessutom var det väldigt behagligt att röra sig på. Tydligen håller det betydligt bättre och är väsentligt billigare in underhåll än det klassika röda gruset. Anläggningen hade också tak över 4 utav sina 9 banor, något som behövdes i den värme som rådde när det var dags och gå ut och klappa på.



På väg upp från omklädningen går jag förbi ett topputrustat gym, ett spa, spinningrum, yoga studios, aerobics salar, solarium, en kamsports dojo och en mycket trevlig restaurang. På vägen möter jag ett antal tennistränare som alla är utstyrslade med det senaste från Wilsons kollektion, dessutom är allt spritt nytt och går i vitt och rött. Inget snack om vilka som sponsrar här, rejält dessutom. Runt banorna är det reklamskyltar för Hugo Boss, Maserati, Guerlain och lite andra skönhetsprodukter i det dyrare prisläget. Verkar lovande.

Min tränare för dagen är Proffesore Gonzalo Francisco, en snubbe några år yngre än mig med ett deltagande i ett europa mästerskap som främsta merit. Francisco är en skicklig spelare med strålande engelska och med gott öga till svenska tennispelare. Fick ett antal bra tips och rättningar av Francisco så instruktionen var i yppersta klass enligt min mening, dessutom var det underbart kul och köra rallies med han. Belv lite fokus på träffzoner, attacker och volley utöver ren sparring. Det hela avslutades med ett tiebreak som Portugal vann med 7-4 efter Gustafsson blivit passerad av en backhand down the line på en lam slice approach.



Strålande nöjd med att lyxa till och spela lite tennis under affärsresan, hade tillgång till gym och hela anläggninen för dom ynka 70 euro kalaset kostade, lätt värt dom pengarna....
Kommer lättt att besöka anläggningen igen vid tillfälle.

http://www.clubevii.com

/PG

Inga kommentarer: