2009-06-17

A-laget tog skalpen av Mälarhöjden



Mälarhöjden hade chansen att vinna serien om man bara kunde slå STK med 4-0, låter enkelt, men ack vad dom bedrog sig. Killarna från Mälarhöjden gick absolut in för uppgiften, det började dock tråkigt för dom när laget ådrog sig en skada under uppvärmingen och en reservspelare fick kallas in.
STK ställde upp med Peter Skr, Ekeland och Svensson.
Ekeland tappade första set i rasande fart men hämtade sig snabbt i andra set och hade chanser att ta hem det men tappade dom avgörande poängerna, Kristian hade verkligen inte studsar, nät och linjer med sig. Var dock härligt att set ett par väl avvägda lobbar över Kristians motståndare som lugnt mätte runt 2 meter över havet. Det var väldigt bra tennis i andra set från båda spelarna och publiken fick valuta för biljettpriset...

Christian Svensson vann sin match mot en yngre herre som blev mer och mer frustrerad över det spela som Svensson satte upp, mycket ballonger och slice. Killen blev mer och mer frustrerad och tappade till slut matchen som var allt annat än välspelad. Tilläggas skall att Svensson dras med en elak skada i armen som hindrar varje försöka att dra till bollen med kraft. Detta betydde 1-1 och Mälarhöjdens chans att vinna serien försvann till förmån för Svenssons "gris-tennis".

Peter spelade första singeln och började lite oinspirerat när han varken skulle kunna påverka STKs placering i tabellen eller, kanske ännu skönare, se till att Mälarhöjden inte vinner serien. Dåligt serveande i början gjorde att vi på läktaren fick avnjuta allehanda Polska svordommar. Efter hand tog dock Peter helt över föreställningen, cross-backhanden satt som gjuten på linjen, strålande serve-returer och agressivitet från hela banan gav rask utdelning. Första set i hamn och 2:a blev en transport sträcka, Filipsson hade en serve som inte bet och dessutom började han tröttna och missa en del enklare slag in i banan.

Dubbeln blev en kort historia som STK tar utan att behöva anstränga sig.

Det slutar med en mittenplacering för STK i uteserien, får väl anses som helt ok även om vi hade förväntat oss en högre placering. Vi ser nu fram emot inneserien och vi kan släppa ett rykte om att STK nästan har klart med en ny klass-spelare till inneserien, stay tuned..


Inga kommentarer: