2009-09-25

inför STK - Näsbypark TK Lag 2


På lördagen startar seriespelet för säsong 2009/2010. STKs stolta herrlag tar emot Näsbyparks andra lag i rackethallen. Näsbypark har ett svårbedömt lag där nivån kan skilja väldigt från vecka till vecka beroende på vilka som kommer med. NPTK har ju ett lag i Elitserien där normalt det starkaste laget spelar, NPTK lag två spelar i 2:an vilket så anses väldigt bra för ett 2:a lag. Förutsättningen blir således att vi förväntar oss ett starkt lag från NPTK som kommer sätta nykomligen på prov redan i första omgången.

Nytt för laget i år blir matchsammansättnigen i division 2 som är 2 dubblar och 4 singlar. Lördagens match startar kl 16:00 med de båda dubblarna och följs således av singelmatcherna med senast troliga start 18:00. STK har värvat in Patrik Wallebring, senast Solna TK, för att förstärka laget, något som skall bli riktigt intressant att se.
STKs troliga uppställning blir i dubblarna Peter/Wallebring samt Ekeland/Olle, singlarna spelas av Peter, Wallebring som två första, Muttala spelar 4e singeln. Vem som spelar tredje singel är oklart för Courtside. Olle är inte riktigt 100 för en singelmatch, därav Muttalas inträde i 4e, sedan blir det antingen Linus eller Kristian som tar tredje singeln.

Muttala sägs vara i form och var nervös och taggad redan i Onsdags när Courtsides egen grek stod på banan med Micke. Peter är alltid bra när det gäller och det skall bli mycket intressant och se vad Wallebring kan bidra med så här direkt i första omgången.

Lagledare Peter säger till Courtside att NPTK kan komma med ett oerhört lag och oavsett hur det blir så är hela laget taggat och lagom nervösa inför uppgiften. Känns som dubblarna kommer sätta tonen och vi hoppas på att båda paren kan vara riktigt aggressiva från start.

Inga kommentarer: