2009-10-13

STK fortfarande obesegrade efter rysare i Enköping

Första matchen utanför SL-kortets giltighetsområde gick av stapeln i söndags, Enköping är en stabil division två klubb med ett starkare lag hemma än borta. STK kom in i matchen fulla av självförtroende efter segern mot Malmen förra helgen. STKs lag;

2. Wallebring/Jörgen Gustavsson

Peter hade inte en av sina bästa dagar och verkade enligt rapporterna har förlorat mot sig själv även om motståndaren Jonas Eriksson ä'r erkänt bra. Men Peter kunde inte komma under skinnet på sin motståndare utan fick tillbaka även sina hårdaste slag med ränta och Peter hittade inget vapen under matchen och det hela var över med 6-3, 6-2 relativt snabbt.

Ekeland hade även han en match mot sig själv där han och alla runtomkring vet att han skall vinna sin match då han har ett gäng pinnar upp gentemot sin motståndare. Men det är aldrig lätt att spela med den här typen av press, alla som har hållt i ett tennisrack när man räknar poäng vet detta. Efter ett enkelt första set (2-6) blir andra set onödigt jämt och spelarna följs åt till 5-5 när sedan Ekeland hämtar in sig själv och plockar hem setet med 5-7.

Wallebring spräckte sin nolla för STK genom att mycket stabilt vinna 4-6, 4-6 mot Joachim Eriksson. Patrik tyckte han spelade bra under hela matchen och är i stort nöjd med sin insats i singlematchen och gav STK ledningen med 1-2.

Linus tappar sen sina match i fjärde singeln i en snabb historia där Linus fick ta emot en munk i andra set och Enköping utjämnar till 2-2.

Dubbelmatcherna blev således återigen avgörande och Peter/Kristian gjorde inget misstag i sin match och försätter visa att dom är ett powerhouse i dubbel för STK. 0-6, 3-6 skulle kunna vart 1 eller till och med 0 i andra set också, inga konstigheter.

Med avgörandet i händerna på Gustavsson/Wallebring i sista matchen utformade sig ett underbart drama, matchen svängde friskt och båda paren hade sina perioder med bra spel. Efter ett set var avgjordes det hela i super-tiebreak. Enköping går fram till en snabb ledning med 5-1 och många tror att det hela är över, dock inte Jörgen och Wallebring. STK vänder på matchen och helt plötsligt står det 6-7 och Jörgen har två servar, tyvärr förvaltas detta på ett mindre bra set och efter ett dubbelfel och en gummibetonad andra serve står det 8-7 till Enköping. Enköpings Joachim Eriksson går sedan rutinerat fram och smäller in två första servear, varav ett ägg på Gustavsson och matchen är över.

In summary så är STK fortfarande obesegrat när vi är knappt halvvägs igenom serien, detta bådar gott, vinst i nästa match och laget aspirerar på serieseger. Nästa helg är spelledigt och matchen mot Falun kan komma och flyttas pga spelarbrist. Falun är enligt statistiken det starkaste laget i serien och således nyckeln till serien.