2009-11-24

London runda 1 klar


In your face nadal.

Robin demonterar spanjoren ännu en gång och det känns att det finns ett mentalt övertag för Robin nu när Nadal står på andra sidan. Nadal är inte lika vass som han va i början på förra men samtidigt ger Robin inte Nadal något att jobba med och han får inte komma in och styra som han kunde göra förut. Skönt och se att Robin plockar ihop sig när Nadal räddar matchbollar också, erkänner att jag var rädd att det skulle bli 1-1 och sedan Nadal i tredje. Det här ju hänt förut.

Federer spelade skitdåligt mot Verdasco, Verdasco tyckte jag heller inte spelade speciellt bra, var en tråkig match att titta på och Fedex kommer undan med en grismatchvinst.

Murray och Del Potro inte heller någon stor tillställning, Del Potro blixtrade till ibland men missade sjult mycket också och Murray har ju en förmåga att trixa sig runt och komma ut på andra sidan. Skittråkig match det med.

Rundans höjdpunkt spelmässigt var helt klart Davydenko - Djokovic. Hela matchen spelades i ett sinnesjukt tempo en av de värsta jag sett på länge, ryssen bara älskar och springa hörn till hör ett halvsteg från baslinjen och slå. Djokovic spelade Ryssen lite i händerna i början men hämtade sedan in sig när det behövdes men Davydenko var bara bollar från vinst ett tag men kunde inte konvertera. Djokovic visar både bra form och mental styrka, han kommer bli farlig. Davydenko är också farlig, tror Robin, Davy och Djoko är dom som är i bäst form.

Mycket kvalitetstennis kvar att spela dock, men hoppas på lite högre kvalitet från Murraygruppen idag.


2 kommentarer:

Raffe gonzalez sa...

Familjen gonzalez var på plats när robin spöade nadal. Härlig arena. Otroligt tryck på läktarna. Nadal var klar publikfavorit, men en hel del svenskar på plats. Gashud.

PG sa...

Stort Raffe. Erkänner direkt att jag är sjukt avundsjuk.