2009-11-24

STK- Bålsta 5-1 sätter upp för rysare i sista omgången




STKs stolta herrar besegrade Bålsta på hemmplanen i lördags med distinkta 5-1. Segern innebär att STK och Falu TK nu ligger på samma poäng och med lika antal vunna matcher på 14, Falu har både mer set och game vunna än STK. Detta innebär inför sista omgången att det kommer bli ett direkt avgörande. STK möter borta Åkersberga som ligger 3a i serien och inte är helt ofarliga, Falu möter Mjölby borta på deras matta.


En 6-0 seger hade varit att föredra för STK i lördagens match, vilket hade betytt att man hade en match upp på Falu inför sista omgången. Nu orkade inte riktigt Olle och Patrik plocka hem den andra dubbeln. Matchen spelas i Luciahelgen och det är krav att ställa upp med emotionellt kapital och vara på plats i Åkersberga när det skall avgöras.

Matchen mot Bålsta ser på siffrorna relaltivt behaglig ut men det skall sägas att det var jämnare än så men att STKs hjältar spelade bra på alla dom viktiga poängerna. I stort var det inga konstigheter, kul att Linus visar styrka och inte släppa iväg sin match till 3 set utan att stänga matchen i tiebreak.


Courtside kunde inte vara på plats för en mer detaljerad rapportering och STKs lagledare säger till Courtside att man nu blickar framåt till Lucia och att endast en 6-0 seger accepteras. Det är sånt vi vill höra.

Värt att notera från Falu TK - Malmen matchen i helgen var att Malmen plockade två matcher i super tiebreak för ett slutresultat på 4-2. Utan dom 2 matcherna hade läget varit väldigt annorlunda just nu.


Inga kommentarer: