2010-01-25

Jäderberg - Borg H45 Div 1 Lör 23 Jan 2010


Vår egen Micke "bortamatch i bålsta" Jäderberg gick på lördagen upp på tennisens stora scen och blev en av dom få tennisspelarna i världen som spelat en match mot Björn Borg. Courtside träffade Jäderberg på lördagens förmiddag för en kort intevju under Jäderbergs uppladdning.

Courtside : Så vad har du för game plan.
Micke : Det är bara och gå in och lira.

Courtside: Så du har ingen game-plan, det måste du väl ha?
Micke : Vad skall jag göra då, det är ju Björn Borg? Det är bara och spela.

Reportern blev här lite ställd och fick inte fram några flera frågor.

Björn Borg är ju Björn borg och det var en respektfylld Jäderberg som klev in på bana 2 i Kristinebergs tennishall och bollade in mot legenden. Vi som spelat med/mot/för Micke vet att han är sjukt bollsäker, ibland nästan overklig touch, det skulle bli väldigt intressant och se hur det skulle gå med rätt så kvalifiserat motstånd. Även om Micke vackert stod med racket i hand och mottog en bagel av Borg i första set måste det sägas att det va en hel del sköna dueller. Dock är det inte många under den här solen som bollat bort Borg. Någonsin. Borg såg dessutom ett par kilo lättare ut än Micke så tror inte det fanns i planen att nöta ut honom. Borg fick dock springa rejält, speciellt i andra set när Micke verkade få lite mer känsla för hur han skulle spela.

På läktaren såg det ut som Micke kända att han var tvungen att lägga bollarna närmare och närmare linjerna, Borg sprang ju upp allt och även om Micke kan spela side-to-side tennis så blev det till sist ofta en unforced i duellerna. Micke tar dock två game i andra set då han håller sin serve och glädjen av att ta två game av Borg gick inte att ta miste på, armar i vädret och ett rejält leende.

Inget att skämmas för att gå ifrån en match mot Borg med 6-0. 6-2 i torsk. Borg gjorde 3 unforced under hela matchen (Tack Raffe för den statistiken) och för er som inte sett Borg spela tidigare tycker jag ni skall ta er ner till Kristineberg nästa gång det är hemmamatch för Stockholms TK.

Tadck till Raffe G även för bilden, reportern hade ingen fotograf med sig för dagen.


Inga kommentarer: