2010-01-27

AO tuggar vidare mot sista rundorna



Dagarna passerar i årets första grand slam och fantastiskt tennis spelas varje natt när vi ligger och sover. Precis sett Roger Federer vinna mot Davydenko i 4 set efter att ha tappat första set men sedan gett Nikolai en bagel i tredje set. Såg ut som ryssen blev riktigt nervös på slutet av fjärde när han tappade sin serve och Roger kunde komfortabelt serva hem matchen. Tidigare i fjärde set hade Roger ett break som ryssen hämtade in och det såg ut att bli riktig match igen. Det är otroligt imponerande och se hur snabbt spelet blir när Roger bjuder upp till dans på Davydenkos villkor, det smäller i hörn till hörn och alla bollar tas sjukt tidigt. Federer va lite för bra för Nikolai idag men vi vet att de två senaste mötena har det varit tvärtom, men FedEx är ju som brukligt bäst när det är viktigast.

Fedex kommer vara där i finalen är mitt tips.


En annan av mina favoritmatcher hittils är Tsonga mot Almagro, har alltid gillar Almagro för hans lätta sinne på banana. Han är alltid glad, flinar när han gör grova missar och verkar allmänt avslappnad och lättsam. Den tennis han presterade mot Tsonga var enorm och oerhört vacker och se, den där raka enhandsbackhanden går inte av för hackor och han kunde blåsa bollar förbi Tsonga på ett sätt jag inte sett förr av Almagro. Tycker han var värd att vinna den matchen, mitt emotionella kapital låg hos spanjoren helt klart. Han orkar dock inte stå emot Tsonga som hittar rytm i sina sedvanliga halv-chans bomber i det sista setet. Tsonga är dock också en figur som jag gillar så ingen skada skedd. Men en sjukt bra match, kanske den roiligaste att se under turneringen so far.

Nadal. Knäskadad, tappar två set mot Murray, Murray vet exakt hur han skall spela, tycker han kontrollerar och plockar isär rafa på ett utstuderat sätt. Precis som Courtside sade förra året så är Nadals storhetstid slut, hans all-in tennis funkade och peakade 2008 med en magisk säsong. Nu tappar han en massa poäng och tror han kommer ramla ur top 5 under våren, mest för att det är så tufft däruppe nu. Djokovic kommer ta andra platsen, det är redan klart och Murray kan gå om Nadal redan nu om han går till final. Då är han redan på 5e. Murray blir farlig till titelns tror jag, spelar med en räv bakom öronen verkligen.

En match som jag skulle velat se men missade var Verdasco mot Davydenko, Verdasco hade tydligen laddat forehanden och sköt från höften på allt som rörde sig. Och Davydenko sprang. Kanske kan hitta den matchen online och se den nu i efterhand.

Ser nu fram emot Djokovic - Tsonga, Djoko skall ju vinna på sin stabilitet och Tsonga kan nog inte dominera Djoko som han gjort mot dom andra. Dock kan ju Tsonga visa 2008 form och då blir det svårt för Serben...



Inga kommentarer: