2011-05-02

Courtcheck - Eiksmarka Stabaek, Norge




Premiären ute (i Sverige) blev i år i Norge av alla ställen, och heller inte inte på grus som man kanske kan tro utan på filtmatta, iofs med lite sand på men ändå. Det var Eiksmarka TK (känd från tidigare courtcheck) som tillhandahöll bantid på sin uteanläggning precis bredvid Stabaeks gamla fotbollsstadion. Fint belägen i ett större sportområde finns 4 banor, två hardcourt och två filt/sand banor som var mycket väl underhållna, syns att det finns pengar i klubben.


Vi valde att spela på filten då det är ett underlag jag själv tycker är rätt nice men som man inte får spela på så ofta. Har bara spelat på det en gång tidigare, på Club VII i Lissabon (se tidigare courtcheck på den klubben).

Filten är mjuk och behaglig för knän även om man får passa sig lite när den tunna hinna av sand på toppen har försvunnit så man inte fastnar med fötterna. Det studsar upp rätt bra likt grus men är väl inte riktigt lika långsamt.

Moståndet i Norge bestod som tidigare av min käre kollega Anders Teigen (japp, släkt med Jan), en herre med enhandsbackhand och en vilja att gärna gå på nät. Det blev således en landskamp som undertecknad tog hem och det enda Anders fick va då en klassisk 0:a.

Man når ETK för spel via;

http://www.etk.no/


Inga kommentarer: