2009-10-19

STK herrar 35 föll i första omgången


STKs nystartade H35 lag spelade sin första seriematch hemma mot Bålsta TK i lördags inför en stadig publik i Rackethallen. Serien spelas i matcher om 2 singlar och 1 dubbel och är uppbyggd med dubbelmöten under höst och vår. Courtside kommer försöka följa laget i bästa mån, i vart fall hemmamatcherna.

STKs racketsvingare mot Bålsta;

Singel:
1. Linus Strömblad
2. Dennis Gustavsson

Dubbel:
Rafael Gonzalez/Hans Nyström


Linus vann sin match 6-4, 6-0 över vänsterhänte Peder Uebel dock inte utan en del problem i första set.. Uebel spelade procentennis i passiv bollarstill, Linus blev därför tvungen att föra och driva spelet kanske en roll som Linus inte är alltför van vid. Peder spelade tillbaka det mest i det första 7-8 gamen och Linus fick inte ut så mycket, Linus har en grym topspin i sina slag mot Peder tror jag lite mer flackt spel hade get bättre utslag. Såg ut som Linus hamnade i en situation där han kände att han behövde göra mera med varje boll för att få hål på Uebel vilket resulterade i en hel del bollar utanför linjerna. Mot slutet på 1a set släppte dock Herr Strömberg iväg sin serve och spelet på ett mer avslappnat sätt och 2a set blev en transportsträcka som avslutades med en Bagel till Uebel.

Dennis Gustavsson möte även han en south-paw vid namn Sandberg, maken till kontrollerade och långsamma svingar på serve och grundslag får man leta efter. Dennis spretade dock för mycket i sin nivå för att kunna betvinga Sandbegrs koalaliknande spel. Tidvis serveade Dennis mycket bra men hamnade på defensiven hela tiden när han returnerade och Sandberg hade sedan Gustavsson springande från hörn till hörn tills ett unforced dök upp.

Courtside såg inte mer än 4 game i dubbeln, vid läget 2-1 hade Gonzalez chans att sätta STK i en 3-1 ledning men det blev ett höstlöv i brösthöjd som Sandberg enkelt kunde smälla ner för deuce. Bålsta höll sedan sitt serve game och utjämna istället för att hamna underläge 3-1, känns som först set mentalt gick förlorat där. Matchen slutade 3-6, 0-6 och STK får vänta på första segern i H35 serien.

Kul och se mer tävligstennis i klubben, bra initiativ!

Följ H-35 Laget på den här länken.Inga kommentarer: