2009-11-04

Aviation Club DubaiCourtside fortsätter att recensera tennisklubbar runtom i världen och nu har turen kommit till The Aviation Club i Dubai. Här spelas årligen en av dom första stora turneringarna (500) på ATP touren redan i februar smäller det här, även damerna kommer förbi här och spelar i februari.

Klubben ligger insprängd i ett område som kallas Century Village i området kring det välkända puben Irish Village. Här är således alkohol tillåtet och området har en mängd restauranger och alltså en klassisk Irländsk pub. Bakom tornar huvudstadion upp sig där jag tyvärr inte fick spela, inte heller på dom läktaromringade bakbanorna fick jag som gäst spela.

Klubben har hela paketet med Spa, gruppträning, gym och sin egen lilla restaurang. Klubben är unisex vilket kanske måste påpekas när det gäller arabvärlden. Klubben är mindre än i västvärlden men fräsch och känns exklusiv med bra service.


Jag hade en timme planerad med Coach Rajesh som är anställd på en tillhörande tennis academi. Rajesh kommer från södra indien kring Goa och var inte längre aktiv som tävligspelare men tränade enligt egen utsago ett par lovande lokala juniorer. Generellt en glad typ som tyckte det var kul att en svenne dykt upp och ville spela.


Rajesh körde enhands backhand och var rätt kort och gillade inte höga top-spins på sin backhand, han hade dock en elak slice som han plockade fram ofta. Gustafsson hade en rätt bra timme med tanke på att mötet tidigare på dagen dragit över 4 timmar och spolat bort både lunch och middag. Värmen var inte alls lika tryckande som den var tex i Indien, dock skall det tilläggas att vi spelade från 21:45 till 22:45. Generellt nöjd med timmen på det lite snabbare än hemma hardcourt underlaget. Kändes exklusivt att spela så nära en rejäl stadion med en rejäl center court.

Kommer jag till Dubai igen kommer jag garanterat att spela igen på Aviation Club.Inga kommentarer: