2009-11-04

STK gav FaluTK en bagelInför en entusiastisk hemmapublik stod STKs herrar för en imponerande instats när man nollar favorit-tippade FaluTK. FaluTK är ett etablerat och starkt div 2 lag med en stark laguppställning men STK visade styrka i varje lagdel genom att vinna flera avgörande set i tighta tiebreak.

STK kom till spel med bästa möjliga lag även om Peter hade varit sjuk i influensan och inte va helt återställd, STKs lag;

Peter Szckrechiniszxky
Krister Ekeland
Patrik Wallebring
Olle Lundberg

Peter/Kristian
Olle/Patrik


Peter börjar med att gå in och plocka första set av högt rankade Pennonen, sedan tankar han andra set för att taktiskt spara sin influensasargade lekamen till super tie-breaket. Peter vinner sedan övertygande starkt super tiebreaket med 10-8 och första singeln är i hamn.

Ekeland har en enklare resa och vinner i två raka, Kristian har kommit igång ordentligt och har höjt sitt spel någon nivå¨.

Wallebring verkar ha hittat formen efter att ha stapplat lite i början av säsongen, kanske var det förväntningarna på nyförvärvet från Solna. Patrik vinner i två raka men inte utan lite dramatik i andra set som avslutas med ett tiebreak eftersom Falus Gustaf Forsberg vägrade lägga sig och dö.

Den sista singeln är en lite märkligare tillställning där Olle och Johannes Andersson i Falu byter enkla set med varandra och sätter scenen för ett super-tiebreak. Även om det va tight så vet vi hur lugn och stabil Olle är i trängda lägen och 13-11 får närmast se som en väntad seger från Lundberg.

Forsberg/Pennonen visar sig vara ett svårare byte för Ekeland/Sckhcsrezhucnsy än vad man väntat sig, matchen svänger och paren tar varsitt set efter att man returnerat och serveat bra om vart annat. Dock inget snack i super-tibreaket när grabbarna som vanligt taggar upp lite extra och Peter hade fått vila lite.

Wallebring/Lundberg ägde sedan totalt det uppgivna Faluparet Liljegren/Gustavsson som fick en bagel i andra set.


STK vinner således med 6-0 mot Falu TK som måste anses va en av det tippade vinnarna av div 2 mellan, oerhört kul. STK har kvar att möta lagen på den nedre halvan och håller man skärpan finns det stora möjligheter för avancemang i systemet och flera stordåd.


Nästa match är borta mot Mjölby, en vinst där och det börjar bli dags och kolla på vilken champagne vi skall beställa....

Resultat på tennis.se från matchen finns här.

Vi ber om ursäkt för den extremt fula loggan högst upp, vår grafiker har semester.


Inga kommentarer: