2009-11-05

Inför Courtside Cup : Spelaranalys - Andreas AgdesteinVi synar den ena parten i lag Kassakawo/Agdestein inför Courtside cup nu på lördag den 7e nov.

Namn: Andreas Agdestein-Vatna
Spelar: högerhänt, enhandsbackhand
Bästa slag: Forehand drive cross
Racket: Head Radical Youtek
Formkurva: Nedåtgående enligt egen utsago
Bästa merit: Semi-final KM HSB 2009
Skor: ett par slitna Prince

Andreas som härstammar från Göteborg men har STK som hemmaklubb spelar en talangtennis baserad på en forehand med ett bra naturligt tillslag. Andreas har letat efter sin enhandsbackhand de senaste åren och syns sällan på nät då han undviker volleyspel utan föredrar att vinna bollarna från baslinjen.

En dag då serven stämmer har han en bra halv-skruvad första serve och en twistad andra serve som dock ger utrymme för attack. Andreas svaga sida är helt klart backhanden och höga toppade bollar på backhand är inte Andreas favoritbollar. Har man riktigt tur kan man få se ett fantastiskt all-in slice-slag från Andreas som är känt som masthugget. Masthugget är en forehand-slice med lika mycket sidoskruv som underskruv och slaget härstammar från Andreas bakgrund som bordtennis-spelare. De tillfällen masthugget tillämpas och även dimper in på motståndarens sida brukar det vara en vinnande poäng.

Andreas har klar plusstatistik på George i singel, vad gäller dubbel är Andreas liksom oss andra ett oprovat kort. Andreas får anses som favorit i matchen Konstantinidis - Agdestein.4 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar Om Jojje O Lilla Gusten måste kvala på nåt sätt för att få vara med i CourtSide Cup 2010?????

PG sa...

Anonym.... fegt.

PG sa...

hoppas du får stryk av Herr Storsch imorgon.

PG sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.